Recept
Sestavine zadostujejo za pekač velikosti približno 27x35 cm, višina pečenega biskvita je približno 1,5 do 2 cm, višina celotnega končanega peciva pa približno 5 do 5,5 cm.
Sestavine za testo
10 beljakov28 dag sladkorja
28 dag orehov
2 žlici kakava
2 žlici moke
Beljake stepemo v trd sneg, postopoma dodamo sladkor, mlete orehe, kakav in moko. Spečemo v naoljenem in pomokanem pekaču ali pekaču, ki ga obložimo s peki papirjem. Pečemo toliko časa, da biskvit odstopi od stene pekača.
Medtem pripravimo kremi.
Rumena krema
4 dcl mleka20 dag sladkorja
6 žlic moke
6 rumenjakov
25 dag margarine
Mleko in sladkor skuhamo skupaj z moko in rumenjaki.
Na minimalnem ognju ves čas dobro mešamo.
V ohlajeno maso umešamo penasto zmešano margarino.
Rjava krema
4 rumenjaki2 jajci
25 dag sladkorja v prahu
8 dag čokolade
25 dag margarine
Rumenjake, jajca in mleti sladkor skuhamo nad paro.
Ko se zmes ohladi dodamo penasto umešano margarino.
Čokoladni obliv
15 dag čokolade
10 dag margarine
2 žlički olja
Obliv pripravimo nad paro.
Pečen biskvit premažemo s temno kremo, nato še s svetlo. Kremo na biskvit naložimo z žlico in razmažemo, enako na manjše kupčke naložimo še drugo kremo in previdno ter počasi razmažemo. Prelijemo s čokoladnim oblivom.
Pecivo shranimo na hladno, da se čokoladni preliv strdi. Narežemo na rezine in serviramo.
Za rezanje jaz uporabim zelo majhen nožek z zelo drobnim žagica rezilom. Reže se odlično, brez da bi nož segrevala v vroči vodi. Med rezanjem ga občasno obrišem, da ne "umažem" rezin.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar