Recept
Testo
8 jajc15 dag sladkorja
20 dag mletih orehov
1 oblat
20 dag albert keksov
Oblat s škarjami odrežemo na primerno velikost in ga položimo na dno pekača.
Beljake stepemo v trd sneg, ki mu dodamo sladkor.
Počasi umešamo rumenjake in dodamo mlete orehe.
Maso vlijemo na oblat v pekaču ...
... in spečemo, da lepo zarumeni (pri 150 do 180 stopinjah).
(Pekač damo v pečici na sredino, ne spodaj, da se oblat ne zažge.)
Krema
20 dag čokolade12,5 dag margarine
5 dcl sladke smetane
1 dcl ruma
Čokolado stopimo.
Sladko smetano stepemo.
Smetano in čokolado na ognju zmešamo skupaj.
Pazimo, da ne vzkipi. Kremo ohladimo.
(Priznam mene je v tej fazi zagrabila panika, ker
je bilo vse skupaj tekoče. Brez panike, v hladilniku se bo strdilo.)
Ohlajeni kremi dodamo penasto umešano margarino.
Polovico kreme namažemo na biskvit. Na kremo zlagamo albert kekse, ki jih na hitro pomočimo v rum z ene strani. Nato preko keksov premažemo še drugi del kreme. Vse skupaj damo v hladilnik, da se krema dokončno strdi.
Skuhamo preliv, kot bi običajno kuhali puding, le da mleko nadomestimo s sokom.
Preliv
5 dcl ribezovega ali borovničevega soka1 vanilijev puding
... in vročega počasi prelijemo preko peciva. Počakamo, da se preliv shladi in serviramo.
Dober tek ;)
Ni komentarjev:
Objavite komentar