ponedeljek, 7. maj 2012

Milkine rezine

Uradno so Milkine rezine, naše so bile Lucijine, ker smo se z njimi sladkali na praznovanju polnoletnosti moje tamale sestre, ki je najmlajša, ni pa najmanjša :D

Recept
Testo
8 jajc
15 dag sladkorja
20 dag mletih orehov
1 oblat
20 dag albert keksov

Oblat s škarjami odrežemo na primerno velikost in ga položimo na dno pekača.

Beljake stepemo v trd sneg, ki mu dodamo sladkor. 
Počasi umešamo rumenjake in dodamo mlete orehe.

 Maso vlijemo na oblat v pekaču ...

... in spečemo, da lepo zarumeni (pri 150 do 180 stopinjah). 
(Pekač damo v pečici na sredino, ne spodaj, da se oblat ne zažge.)

Krema
20 dag čokolade
12,5 dag margarine
5 dcl sladke smetane
1 dcl ruma

 Čokolado stopimo.

 Sladko smetano stepemo.

 Smetano in čokolado na ognju zmešamo skupaj. 
Pazimo, da ne vzkipi. Kremo ohladimo. 
(Priznam mene je v tej fazi zagrabila panika, ker
je bilo vse skupaj tekoče. Brez panike, v hladilniku se bo strdilo.)

Ohlajeni kremi dodamo penasto umešano margarino.

Polovico kreme namažemo na biskvit. Na kremo zlagamo albert kekse, ki jih na hitro pomočimo v rum z ene strani. Nato preko keksov premažemo še drugi del kreme. Vse skupaj damo v hladilnik, da se krema dokončno strdi.

Skuhamo preliv, kot bi običajno kuhali puding, le da mleko nadomestimo s sokom.
Preliv
5 dcl ribezovega ali borovničevega soka
1 vanilijev puding

... in vročega počasi prelijemo preko peciva. Počakamo, da se preliv shladi in serviramo.


Dober tek ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar