Danes je zmanjkalo kruha, pa se bomo punce s pehtranovim pecivom sladkale:P
Recept
25 dag margarine (stopimo)
20 dag sladkorja
2 vanilina sladkorja
1 žlička pecilnega praška
30dag moke
4 jajca
pehtran
Stepemo sneg, dodamo rumenjake in počasi umešamo.
Dodamo margarino, ki smo jo stopili skupaj s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem
ter na koncu moko pomešano s pecilnim praškom.
Dodamo margarino, ki smo jo stopili skupaj s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem
ter na koncu moko pomešano s pecilnim praškom.
Pehtran narežemo oz. nasekljamo, če imamo svežega.
Če ga imamo v skrinji, ga v vrečici premečkamo takoj ko ga vzamemo iz skrinje.
Listi pehtrana se lepo in na drobno zdrobijo.
Če ga imamo v skrinji, ga v vrečici premečkamo takoj ko ga vzamemo iz skrinje.
Listi pehtrana se lepo in na drobno zdrobijo.
Pehtran vmešamo v maso.
Da bo pecivo boljše, dodamo pol decilitra sladke smetane;) Zmešamo in vlijemo v modele.
Da bo pecivo boljše, dodamo pol decilitra sladke smetane;) Zmešamo in vlijemo v modele.
Pečemo pri 150 stopinjah, da lepo zarumeni.
Mmmmmm..., kako diši! Pa dober tek!
Oh, jaz jo skozi ekran voham :). Obožujem pehtran :)!
OdgovoriIzbrišiUps, mišljeno je bilo: ga voham :).
IzbrišiDirekt za nas!
OdgovoriIzbrišiPa si rekla, da ni časa za take stvari! :P
Pa clo pehtran maš v skrinji, fouš. Čeprav moj prav lepo raste na balkonu.
Super recept. Ali lahko uporabim maslo namesto margarine? Koliko časa se peče? Če prav razumem en del kot kolač in del kot mufincki? Hvala.
OdgovoriIzbriši