Recept
Sestavine za testo:
250 g bele moke70 g margarine
70 g sladkorja
2 jajci
1/2 zavitka pecilnega praška
1 žlička kisle smetane
Vse sestavine dodamo v posodo in iz njih naredimo testo.
V hladilniku naj počiva pol ure.
Sestavine za nadev:
500 g očiščene rabarbare (stebel)80 g sladkorja
cimet
2 zavitka vanilijevega sladkorja
Rabarbarina stebla operemo in olupimo. Jaz sem to naredila tako, da sem konico majhnega nožka pravokotno na steblo potisnila tik pod tanko kožico stebla in povlekla v smeri stran od stebla. Na vsakem steblu sem to ponovila tolikokrat, da ni imel več olupka oz. kožice. Se kar fino povleče stran:)
Stebla prerežemo vzdolžno, nato jih narežemo na 3 cm dolge koščke. Stresemo jih v posodo in potresemo s sladkorjem in cimetom. Pustimo stati pol ure.
Sestavine za preliv:
50 g sladkorja3 rumenjaki
250 ml sladke smetane
100 ml kisle smetane
Sestavine za preliv ročno zmešamo v posodi.
Potek dela
Testo zvaljamo v obliko pekača in ga položimo v pekač, ki smo ga prej
zaščitili s peki papirjem. Pripravljeno rabarbaro potresemo po testu.
Ker je v mojem primeru rabarbara spustila od sebe veliko soka, sem testo potresla s približno 5 žlicami krušnih drobtin. Pečemo pri 180 stopinjah 10 minut.
Nato vzamemo iz pečice in prelijemo s prelivom.
Damo nazaj v pečico in pečemo, da preliv lepo zarumeni (približno pol ure).
Pustimo, da se torta v pekaču shladi, šele nato odstranimo obroč in serviramo.
Kako pa misliš, da bi bilo, če bi rabarbaro nasekljala ali pa naribala čist na drobno?
OdgovoriIzbrišiPol bi bla pa čežana, tkole narezana je bla odlična, čist mehka in fajn:P
OdgovoriIzbriši