Naberem cvetove. Stehtala sem jih in bilo jih je 750 g
(ena velika plastična posoda 4,6 litra)
Cvetove stresem v veliko posodo in jih prelijem z 1,75 l vrele vode.
Pokrijem in pustim stati en dan.
Naslednji dan cvetove precedim preko filtra. Uporabim kar Tosamine suhe krpice, ki so zelo goste in zadržijo čim več prahu. Cvetove še močno stisnem, da odstranim iz njih čim več vode. Tekočino zlijem nazaj v čist lonec. Dobim približno 2 l tekočine, ki ji dodam 2 kg sladkorja. Segrejem in mešam, da se sladkor stopi. Ne zavrem, da ohranim čim več zdravilnega v sirupu. Vroče nalijem v čiste steklenice in takoj pokrijem. Jaz uporabim manjše steklenice, recimo od kakšnega piva. Ker je sirup tekoč, ga tako lažje zlivamo kot iz kozarčkov. Poleg tega je fino, da steklenica ni prevelika, da se sirup hitreje porabi. Če imamo sirup odprt dalj časa, je primerno da ga hranimo v hladilniku. Ker ni v njem nikakršnih dodatkov, se sicer odprtemu na sobni temperaturi hitro razvije plesen.
p.s.
Potrudila se bom in naredila še etikete;) Takšno domačo reč - zvarek, kot pravi moj mož, včasih tudi podarim ljubiteljem domačega, zato bo etiketa prišla prav ;)
Slikco pripnem naknadno:)