ponedeljek, 2. april 2012

Robertove rezine

Tako se uradno imenujejo - Robertove rezine, moj mož je pa pogruntal, da imajo pravo ime, ker so te rezine kot pravi "njegove sorte sladica":)


Recept 
Sestavine zadostujejo za pekač velikosti približno 27x35 cm, višina pečenega biskvita je približno 1,5 do 2 cm, višina celotnega končanega peciva pa približno 5 do 5,5 cm.

Sestavine za testo
10 beljakov
28 dag sladkorja
28 dag orehov
2 žlici kakava
2 žlici moke

Beljake stepemo v trd sneg, postopoma dodamo sladkor, mlete orehe, kakav in moko. Spečemo v naoljenem in pomokanem pekaču ali pekaču, ki ga obložimo s peki papirjem. Pečemo toliko časa, da biskvit odstopi od stene pekača.

Medtem pripravimo kremi.
Rumena krema
4 dcl mleka
20 dag sladkorja
6 žlic moke
6 rumenjakov
25 dag margarine

Mleko in sladkor skuhamo skupaj z moko in rumenjaki. 
Na minimalnem ognju ves čas dobro mešamo.
 
V ohlajeno maso umešamo penasto zmešano margarino.

Rjava krema
4 rumenjaki
2 jajci
25 dag sladkorja v prahu
8 dag čokolade
25 dag margarine

Rumenjake, jajca in mleti sladkor skuhamo nad paro. 
Ko se zmes ohladi dodamo penasto umešano margarino.

Čokoladni obliv
15 dag čokolade
10 dag margarine
2 žlički olja

Obliv pripravimo nad paro.

Pečen biskvit premažemo s temno kremo, nato še s svetlo. Kremo na biskvit naložimo z žlico in razmažemo, enako na manjše kupčke naložimo še drugo kremo in previdno ter počasi razmažemo. Prelijemo s čokoladnim oblivom.

Pecivo shranimo na hladno, da se čokoladni preliv strdi. Narežemo na rezine in serviramo.
Za rezanje jaz uporabim zelo majhen nožek z zelo drobnim žagica rezilom. Reže se odlično, brez da bi nož segrevala v vroči vodi.  Med rezanjem ga občasno obrišem, da ne "umažem" rezin.


Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar