nedelja, 8. januar 2012

Bananino pecivo

Nisem še obupala nad pisanjem bloga, le prazniki so bili polni vsega, pa premalo časa za vse, ... poleg tega pa toliko dobrot ves čas na mizi, da nisem veliko pekla, sicer bo spomladi res treba vrata razširit:)))

Včeraj pa je bila spet priložnost, da spečem malo več peciva, ker smo pričakovali obisk in je prišel spet na vrsto projekt "165 sladkih". Ker sta bila dva obiskovalca mlajša od moje Zale in ker sem imela že vse sestavine za bananino sladico, je bila izbira tega recepta enostavna - glede na to da sem tehtnica in se težko odločam:)))

Recept
Sestavine za biskvitno testo
4 rumenjaki
25 dag sladkorja
1,5 dcl pomarančnega gaziranega soka
1 dcl olja
25 dag moke
1/2 pecilnega praška
4 beljaki

Za navlažitev biskvita 3 dcl črnega čaja  in 0,5 dcl ruma
Za obložitev biskvita 6 banan

Rumenjake in sladkor penasto umešamo, postopoma dodamo sok, olje in moko s pecilnim praškom. Iz beljakov stepemo sneg, ki ga na rahlo umešamo v zmes. Biskvit spečemo (pri temperaturi 175 stopinj Celzija, da lepo porumeni in odstopi od roba pekača) in ohlajenega prepojimo s črnim čajem z malo ruma. Jaz sem uporabila pekač velikosti pekač velikosti 27x35 cm in priporoma takšno velikost pekača. Višina končanega peciva je bila približno 5 cm.

Sestavine za kremo
2 bananina pudinga
4 rumenjaki
2 žlici moke
6 žlic sladkorja
8 dcl mleka
25 dag margarine
15 dag sladkorja v prahu

Rumenjake umešamo s sladkorjem, dodamo moko, pudinga in 1 dcl mleka. Preostalo mleko zavremo in v njem skuhamo pripravljeno zmes. Ohladimo jo. Med tem časom zmešamo margarino in sladkor v prahu, da je mešanje lažje, dodamo eno žlico še toplega skuhanega pudinga. Ko se skuhana pudingova krema ohladi, ga zmešamo skupaj z stepeno margarino.

Ohlajen biskvit prepojimo s čajem. Nanj naložimo 6 banan. Banane kar v olupku prerežemo na polovico po dolžini (če jih prej olupimo in nato režemo se razlomijo). Polovice banan položimo na biskvit, nato preko njih z žlico zložimo bananino kremo. Razmažemo jo. Preko kreme premažemo belo penasto kremo, ki jo pripravi sledeče:

Bela pena
4 beljaki
12 žlic sladkorja
sok ene limone

V posodo damo beljake in sladkor. Posodo položimo v lonec z vrelo vodo. Beljake pričnemo mešati z mešalnikom na prvi stopnji in zmes kuhati nad paro. Ko dobimo peno jo naprej mešamo z žlico in kuhamo še 20 minut. Na koncu dodamo sok ene limone. Z belo kremo premažemo biskvit. Postavimo ga na hladno.
Serviramo hladnega. Narežemo ga na manjše kocke ali na rezine in ga jemo s priborom.
Takšno bananino pecivo je super namesto klasične torte, sploh pa primerno za otroke, ki običajno obožujejo banane.

Pri nas je pecivo bilo videti takole:) Dokler ga ni zmanjkalo, kar pa se je zgodilo dokaj hitro:)


Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar