ponedeljek, 30. januar 2012

Vroča čokolada

V preteklosti smo pripravljali vse te instant kupljene vroče čokolade. Miklavž nam je prinesel celo neko boljšo (beri dražjo). A te zadevice so vedno nekako zelo tekoče :(
Ker že nekaj časa hodimo po mleko k sosedu kmetu, se nam včasih zgodi, da kak deci ostane oz. hodi viška. Kadar ostaja liter mleka in se vsem zahoče nekaj sladkega.... mami naredi vročo čokolado po svojem receptu:)

Potrebujemo:
1 l mleka
1 čokoladni puding
sladkor (5 žlic oz. po želji)
jedilno čokolado (približno 8 dkg ali po želji)

V lončku zmešamo prašek ene vrečke čokoladnega pudinga ter 5 velikih žlic sladkorja ter to skuhamo v litru mleka. Po minuti kuhanja dodamo jedilno čokolado. Jaz jo dodam približno 8 dkg (razlomljeno na koščke). Nato še naprej enakomerno mešamo, da postane zmes homogena. Kuhamo približno 5 minut. Med rahlim vrenjem ves čas mešamo. Čokolade in sladkorja vsak lahko doda po želji - med kuhanjem pač obliznemo žlico in še dodamo;) Kuhano čokolado nalijemo v lončke. Če je toliko čokolade preveč, jo pustimo, da se ohladi in jo ponovno segrejemo, ko jo želimo servirati - lahko tudi naslednji dan. Čokolado serviramo z ali brez sladke smetane. A če boste smetano dodali, priporočam uporabo stepene smetane, saj tista iz doze na vročini izpuhti še preden uspete vzeti žlico.

V teh mrzlih dneh zares ogreje in dvigne nivo sladkorja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar